Lymfoedeem na borstkanker
Over de enquête
Welkom bij deze enquête.

Voor mijn afstudeeronderzoek van de opleiding huidtherapeute aan de Haagse Hogeschool,  heb ik deze enquête opgesteld. Hierin worden vragen gesteld over de diagnose borstkanker, de behandeling en mogelijke gevolgen van borstkanker.

Het doel van de enquête is het verkrijgen van informatie over verschillende risicofactoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van lymfoedeem na borstkanker.


Mijn afstudeeronderzoek.
Mijn afstudeeronderzoek gaat over lymfoedeem na borstkanker. Omdat het nog onduidelijk is waarom de ene patiënt wel lymfoedeem ontwikkelt en de andere patiënt niet, is het nodig om onderzoek te doen naar  verschillende risicofactoren. Onder risicofactoren wordt verstaan bijvoorbeeld behandeling van borstkanker, leefstijl, leeftijd etcetera.

Verder wordt in mijn onderzoek gekeken naar verschillende behandelmethoden van lymfoedeem, met name manuele lymfedrainage en bandageren. Bij deze twee verschillende behandelmethoden wordt onderzoek gedaan  naar de effectiviteit van de behandeling en naar de belasting in het dagelijks leven.
Onderzoek naar deze factoren is van groot belang om de behandeling van patiënten met deze aandoening te verbeteren.  

Bij voorbaat dank voor uw medewerking!Start enquête

AGdesigns © 2013